neděle 23. března 2014

Čokoládová pěna s marshmallows - recept

Ahoj krásky,
po delší odmlce se opět hlásím a tentokrát hned s jedním receptem. Ten se ovšem vůbec nemůže řadit mezi tu skupinu #healthy #lifestyle #cleanfood #fitnessfood apod. Při sepsání a spočítání počtu kalorií nebo sacharidů se mi protáčely panenky, když jsem se dopočítala k výsledku. Každopádně jako dezert pro nějakou příležitost nebo rychlá sladká tečka pro nějakou návštěvu je tenhle recept vážně super!

Poprvé jsem měla možnost ho ochutnat, když jsem strávila víkend u kamarádky Romanky a věděla jsem, že nebude dlouho trvat, než ho vyzkouším sama doma. Už při publikování článku z mého víkendu u Romanky jste si psali o recept, takže tady je :)

Co budeme potřebovat?
Bonbony marshmallows (já jsem koupila klasické JoJo (1 balení = 80g), které se jmenují KAČKY :D)
Dvě tabulky hořké čokolády (já měla hořkou Figaro čokoládu s 46% kakaa)
2 smetany ke šlehání
50g másla
50ml vody


Postup
Všechny ingredience, které vidíte na obrázku (marshmallows, máslo a čokoládu) dáme do hrnce. Čokoládu si nalámeme na malé čtverečky a marshmallows nakrájíme na menší kousky. Lépe se vše rozpustí. Vše ještě podlejeme 50ml vody a dáme na sporák, kdy na mírném ohni a za stálého míchání vše rozpustíme a vytvoříme tak čokoládovou hmotu. Překvapilo mě, že vše se rozpustilo tak rychle (jestli to trvalo 2 minuty, bylo to moc). Směs odstavíme a necháme vychladit - občas zamícháme

Do nějaké větší misky dáme smetanu ke šlehání a vyšleháme ji. Když máme hotovo, přidáme do ní čokoládovou směs a vše zamícháme tak, aby nám vznikla krásně nadýchaná pěna. POZOR! Čokoláda se schovává na dně misky, takže si na míchání dejte záležet

1. směs z čokolády, marshmallows a másla 2. smetana 3. konečná pěna

Potom stačí směs nalít do nějakých nádobek (já zvolila klasicky skleničky) a tuhle dobrotu dát na pár hodin do ledničky. Nelekejte se, jak si vše "sedá" tak se vám nahoře utvoří skutečně pěna a na dně skleničky vznikne něco, podobné Nutelle :)


Tjadáá! A pěna je na světě :) Děláte něco podobného nebo jste se s něčím takovým ještě nesetkaly? Nic na tom není, takže snad některé z vás inspiruji :)
Mějte se krásně!
Vaše A.

5 komentářů:

  1. tak to vyzerá vážne dobre! Nič zdravého ale z času na čas pri nejakej príležitosti je to skvelý nápad :) Veron, nemohla by si prosím pridať aj stĺpik s followers cez blogger? Nepoužívam google+ a možno ani viacerí, takže ten stĺpik by bol super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hotovo Lucinko ;) Já jsem si právě myslela, že ti pravidelní čtenáři jsou nějak v novém provedení jak jsem je tu měla a ono ne :D Taky jsem radši za čtenáře než za ty kruhy na googlu, taky to moc nepoužívám :)

      Vymazat
  2. Já bych to pila od rána do večera!! :O

    OdpovědětVymazat
  3. napsala jsem si recept a určitě to vyzkouším ! :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Woow vypadá to lákavě :3 určitě vyzkouším
    http://chilli-chocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat